CURTAIN WALL یا همان نمای کرتین وال از ترکیب شیشه و آلومینیوم ساخته میشود و یکی از انواع نماهای شیشه ای ساختمان با سیستم پوشش با سازه خود ایستا می باشد . از این نما در ساختمان های بلند نیز استفاده میشود و از لحاظ سازه ، بهترین نوع نمای شیشه ای است.
در واقع نمای کرتین وال از دسته نماهای خشک ؛ نماهای تهویه شونده محسوب می شود که زیبایی خاصی نسبت به نسل قبل از آن نمای فریم لس روی آهن دارد. (سیستم فریم لس روی آهن سیستم قدیمی است که مشکلات آب بندی و هوابندی متعددی داشت)
مورد دیگری که درباره نمای کرتین وال می بایستی ذکر شود آن است که استراکچر آلومینیومی لامل کرتین وال قابلیت نصب متریال های دیگری از قبیل ورق آلومینیوم کامپوزیت و یا با محاسبات سازه ای نمای سرامیکی، بتن اکسپوز، ترموود، لوور و… را نیز دارد.
سیستم فیس کپ (Face Cap) :
در نمای فیس کپ، قاب آلومینیومی دور شیشه وجود ندارد و شیشه مستقیما بر روی لامل قرار میگیرد و یک پروفیل نگهدارنده یا زهوار که بر روی پایه لامل پیچ میگردد شیشه را نگه داشته و مانع واژگونی آن میشود و نما را هم کاملا آب بند و هوا بند میکند.
نمای فریم لس بدلیل عدم دیده شدن فریم ها در نما ، مورد استقبال سازندگان ساختمان قرار گرفته است و یکی از بهترین گزینه ها در ترکیب با نمای کامپوزیت برای نمای ساختمان میباشد. در نمای فریم لس ، قابهای آلومینیومی نگه دارنده شیشه (دو جداره یا تک جداره) بر روی یک فریم آهنی که از پروفیل هایی با سایز های متفاوت (غالبا ۴۰*۴۰) ساخته شده است نصب و فیکس می گردد. فواصل شیشه با یکدیگر در نمای
بیرونی چنان نزدیک هم بوده که فریم آهنی از نمای روبرو دیده نخواهد شد.
ایجاد سطح بصری یکنواخت شیشه ای
پروفیل های نمای فریم لس دارای رنگ های گوناگون پادرکوتینگ، آنودایز و دکورال می باشند
غیر قابل تشخیص بودن فریم های بازشو از خارج از ساختمان
امکان نصب از داخل ساختمان بدون نیاز به داربست
دارای لاستیک epdm جهت آب بندی ،هوابندی و استفاده از چسب های سیلیکون
کلمه سرامیک از واژه یونانی Keramos برگرفته شده این کلمه در یونان به شی پخته شده در آتش گفته میشود . قدمت سرامیک به 4 هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد.
برای اجرای نمای بیرونی ساختمان با سرامیک از طرحهای متفاوتی میتوان استفاده کرد. در ادامه معروفترین طرحها را به شما معرفی میکنیم.
نمای سرامیکی طرح سنگ
نمای سرامیکی طرح بتن
نمای سرامیکی طرح تراورتن
نمای سرامیکی طرح سنگ آنتیک
نمای سرامیکی طرح سنگ گرانیت
نمای سرامیکی طرح آجر
نمای سرامیکی طرح چوب
سرامیک هایی که با طرح های متفاوت در نما استفاده میشوند علاوه ب طرح متنوع در دو جنس پرسلان و غیر پرسلان نیز تولید میشوند .
یکی از مصالح پرکاربرد در نما به دلیل مقاومت در برابر تغییرات دما و نفوذ ناپذیری در برابر آب و رطوبت و همچنین تنوع در طرح و رنگ که امروزه استفاده زیادی از آن میشود سرامیک پرسلان است .این سرامیک ها در برابر بارش برف و باران و تابش نور خورشید نیز مقاوم هستند .
گاهی اوقات از نقطه نظر یک شرکت ساختمانی که وظیفه نماکاری یک ساختمان با سبک مینیمال یا مدرن را بر عهده دارد، بهترین نوع سرامیک برای نمای ساختمان، سرامیک های غیر پرسلانی است تا هزینه ها را کاهش دهند. این نوع سرامیک ها بخاطر جذب آب بیشتر نسبت به سرامیک پرسلانی، برای اقلیم های مرطوب و با آب و هوای بارانی مناسب نیستند .
نمای سنگی جزو نما های مستحکم و مقاوم است و علاوه بر اینها به ساختمان جلوه و شکوه زیادی میبخشد.
این نما را میتوان به صورت تک یا ترکیبی از آجر و شیشه و چوب وفلز… استفاده کرد.
نمای سنگی به دو روش خشک و تر اجرا میشود
این روش از روش های قدیمی اجرای نما می باشد و به طوری که اول سنگ روی نما چیده میشود و بعد پشت آن را با ملات ماسه سیمان با عیار 400 کیلوگرم پر میکنند .
در سال های اخیر استفاده از این روش رواج پیدا کرده است و اجرای آن به شرح زیر است :
الف) شاسی کشی سطح نما
ب) اجرا و نصب گیره پین دار بر روی دیوار برای نگهداری قطعات سنگ
ج) نصب سنگ به صورت کشویی روی شاسی
الف) دوام بالا
ب) سرعت اجرای بالا
ج) پرتی کم
یکی از محبوب ترین نما ها در ایران نمای آجری میباشد این نما نیز به سه روش زیر اجرا میشود.
یکی از متداول ترین روش ها اجرای نما خشک است در این روش از هیچ ملات یا چسبی استفاده نمیشود و از پیچ و ریل و …. استفاده میشود
1- وزن پایین
2- در صورت آسیب دیدگی بخشی از نما میتوان فقط همان قسمت را تعویض کرد
3- سرعت اجرای بالا
4- مقاومت بالا
5- بعد از تخریب ساختمان میتوان از بست و چهارچوب و فالب در ساختمان دیگری استفاده کرد
6- هزینه بالای اجرا
7- در صورت اجرا نشدن اصولی آن باعث افتادن آجر میشود
یکی از قدیمی ترین و متداول ترین روش ها نصب آجر با ملات ماسه سیمان است یکی از معایب اصلی این روش سرعت اجرای پایین آن است و همچنین پرتی مصالح بالاتری نسبت به روش خشک دارد .
هزینه اجرای پایین
نیاز به محاسبه خاصی ندارد و به راحتی قابل اجرا می باشد
مهمترین معیار استفاده از روش چسب انتخاب چسب مخصوص و مناسب است در این روش زیرسازی باید به صورت یکپارچه و یکدست با چسب اجرا شود. چسب مخصوص زیرسازی آجر نما یک خاصیت ارتجاعی دارد و الاستیک است .
چوب ترموود حس طبیعت را به بیننده القا می کند و علاوه بر زیبایی از مقاومت بالایی برخوردار است .
جنس چوب های مورد استفاده در نما ، چوب کاج یا چوب زبان گنجشک است که باجریان هوا خشک میشود و مغز داخلی آن حرارت میبیند تا علاوه بر این که رطوبت آن به طور کامل خشک شود ،حشرات داخل چوب نیز به طور کامل از بین برود .
فایبر سمنت صفحه های سیمانی پیش ساخته هستند که با الیاف هایی مثل فلز و پلیمر و …. مسلح میشوند و اجرای آن به صورت خشک است. سمنت برد خاصیت منعطفی دارد و میتوانیم در قسمت های مختلف ساختمان مثل کف و سقف کاذب و دیوار و نما از آن استفاده کنیم .
ازجمله مزایای استفاده از سمنت برد ، مقاوم در برابر اشعه UV و حشرات موذی و همچنین در برابر شرایط جوی مثل باران و برف و…مقاوم می باشد . از مهمترین مزایای فایبر سمنت مقاومت در برابر آتش است که میتواند حدود 4 ساعت از خود مقاومت نشان دهد .
سمنت برد خاصیت منعطفی دارد و میتوانیم در قسمت های مختلف ساختمان مثل کف ، سقف کاذب ، دیوار و نما از آن استفاده کنیم .
نمای استرچ متال یا نمای اکسپندد از نوع نماهای دو پوسته است که به عنوان نمای دوم استفاده میشود این نما شباهت زیادی به نمای پانچ متال دارد و به این صورت که ورقه ها در کارخانه توسط دستگاه هایی با طرح سه بعدی برش داده میشوند .
استرچ متال در ضخامت ها ، رنگ ها و جنس های مختلف قابل اجرا هستند و همچنین در ساختمان هایی با کاربری های مختلف مثل اداری ، تجاری و مسکونی میتوان از آن ها استفاده کرد.
بتن GFRC یا نمای شیشه ای که به نمای خشک هم معروف است. GFRC از سیمان پرتلند ،آب ،سنگدانه ریز و الیاف شیشه و مواد افزودنی دیگر تشکیل شده است و چون سیمان و بتن مقاومت کششی نسبتا پایینی دارند توسط الیاف شیشه آن را تقویت میکنند .روش نصب آن به صورت خشک است و به سازه ای به عنوان زیرسازی نیاز دارد که روی سازه اصلی نصب میشود سپس پنل ها روی آن قرار میگیرند.
استحکام و دوام بسیار بالای نما
امکان تولید در ابعاد بسیار بزرگ و ضخامت کم
تنوع بالا در طرح و رنگ های متنوع
استفاده در مناطق زلزله خیز
عایق صوتی و حرارتی
کاهش وزن نما و در نهایت کاهش وزن ساختمان
افزایش سرعت اجرای نما
مقاومت بالا
حمل راحت و نصب سریع
پیش ساخته بودن
قابلیت استفاده مجدد از آن و جابجایی
قابل استفاده در معماری های مختلف
شرکت سهیل بناسازان ، با آشنایی کامل به متریال نما و اخذ تاییدیه شهرداری ، آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد .