معماران و طراحان داخلی زمانی که میخواهند یک ساختمانی را طراحی کنند ،به فرم ،ابعاد و نور و …توجه میکنند و توجهی روی بحث رنگ ندارند.در صورتیکه هنگام طراحی باید حتما رنگ را مورد توجه قرار دهند.رنگ ،مستقیم روی احساسات تاثیر میگذارد و فرهنگ ها را شکل میدهد اگر در خانه ای از ترکیب رنگهای مناسب استفاده کرده باشیم آن خانه غرق در آرامش است.انتخاب رنگ به نوع کاربری و سلایق و روحیات و سبک زندگی افراد بستگی دارد .اگر رنگ به درستی انتخاب شود میتواند تاثیر مهمی رو بعد عاطفی افراد بگذارد. رنگ میتواند به فضا سردی و گرمی ببخشد پس چه بهتر که از ترکیب هر دو استفاده کنیم و یک فضای دلنشین را به کارفرما ارائه دهیم همچنین یک طراح میداند که برای هرکدام از سبک های طراحی داخلی کدام رنگ مناسب تر است.
در رابطه با استفاده از رنگ ها در دکوراسیون داخلی میتوان رنگ های اصلی را با رنگ های خنثی یا رنگ های درجه دوم و درجه سه ترکیب نمود ، برای بررسی بیشتر رنگ ها به چرخه رنگ که در ادامه به آن میپردازیم توجه کنید.
رنگ قرمز که زیر مجموعه رنگهای اصلی به شمار میرود نماد قدرت و نشاط است ،از این رنگ باید با ترکیب رنگ های دیگر در فضاهای داخلی استفاده شود در غیر اینصورت ممکن است برای بیننده آزار دهنده باشد و باعث اختلال در خواب شود.زمانی که میخواهیم قدرت و شور و اشتیاق را در یک طرح به تصویر بکشیم بهتر است از رنگ قرمز استفاه کنیم.
رنگ زرد نیز یکی دیگر از زیرمجموعه های رنگهای اصلی میباشد رنگ زرد یک رنگ گرم و نماد خلاقیت ،شور ،نشاط است.همچنین خود رنگ زرد به چند دسته تقسیم میشود که رنگ زرد تیره نماد احتیاط و حسادت ،رنگ زرد روشن نماد شادی و طراوت است و رنگ زرد لیمویی نماد شور و اشتیاق برای زندگی است.این رنگ هر چقدر میزان روشنی آن بیشتر باشد بیشتر باعث زنندگی چشم میشود.
استفاده از رنگ زرد در فضاهای داخلی موجب احساسات مثبت در خانه و همچنین باعث میشود برای لحظاتی احساست منفی خود را فراموش کنید و آرامش بیشتری را تجربه کنید. بهتر است از این رنگ به تنهایی استفاده نشود همچنین در کنار رنگ های دیگر احساس بهتری را هم منتقل میکند.
یکی دیگر از رنگها که در چرخه رنگهای اصلی قرار دارد رنگ آبی میباشد.این رنگ تاثیر بسزایی در ایجاد حس آرامش در طراحی داخلی دارد و نماد طبیعت است و آرامش و وفاداری را تقویت میکند.از این رنگ در فضاهایی که نور خورشید به آنجا وارد میشود استفاده بهتری میتوان کرد ، زیرا این رنگ ، رنگی سرد است و درکنار نور که گرم است از سردی آن کاسته میشود.استفاده از رنگ آبی به دلیل خاصیت فعال کنندگی برای محیط کار توصیه میشود و کارایی مغز انسان را افزایش میدهد.
رنگ سبز این رنگ از ترکیب دو رنگ اصلی زرد و آبی به وجود آمده است.سبز نماد طبیعت است و به آن گوش میدهد و بسیار مورد پسند طراحان داخلی است.این رنگ دارای انرژی هایی است که در طبیعت وجود دارد.این رنگ تعابیری از رنگ های مثبت و منفی است.در مراکز درمانی و پزشکی از رنگ سبز استفاده میشود زیرا این رنگ باعث کاهش اظراب و افسردگی میشود همچنین نما امید و سلامتی است.استفاده از رنگ سبز ملایم یا روشن باعث ایجاد حس خنکی و استفاده از سبز تیره بر روی دیوار های داخلی چشم را تحریک میکند و مناسب نیست.از رنگ سبز در دکوراسیون داخلی میتوان به عنوان رنگ پایه استفاده کرد.
رنگ بنفش یکی از رنگ های درجه دوم است که از ترکیب رنگ قرمز و آبی به دست می آید.رنگ بنفش رنگ روحانی و معنوی و یک رنگ سلطنتی است و حس آشنایی و استقبال را ایجاد میکند.
بنفش ملایم حس ترس و مشغله های فکری را در افراد کاهش میدهد. استفاده از رنگ بنفش با رنگهای خنثی جذابیت فضا را چند برابر مکیند همچنین می تواند به اتاق احساس نشاط بدهد.
رنگ بنفش به قلب حس آرامش میدهد و استفاده از این رنگ برای محیط کار بسیار حائز اهمیت است.
یکی دیگر از رنگها که در دسته رنگهای درجه دوم قرار دارد رنگ نارنجی است که رنگی گرم هم محسوب میشود و حس شادی و نشاط را القا میکند و این رنگ برای بازدید کنندگان خوشایند است.
ترکیب نارنجی با رنگ سفید میتواند یک ایده بسیار جذاب باشد.این رنگ از ایده آل ترین رنگها برای استفاده در آشپزخانه است همچنین ترکیب نارنجی و رنگ های خنثی برای اتاق خواب بسیار مناسب است زیرا حس آرامش را ایجاد میکند.استفاده از نارنجی های خاص برای اتاق کار هم میتواند مناسب باشد زیرا انرژی را در فرد تحریک مکیند و باعث ایجاد خلاقیت میشود.
رنگهای درجه سوم یا ثلاثیه از تریکب رنگ اصلی و رنگ درجه دوم به دست می آید
این رنگها طبق رنگهای اصلی و رنگ های درجه دوم نامگذاری شده اند مانند:
سبز زرد-سبزآبی-آبی بنفش-قرمز بنفش-قرمز نارنجی-زرد نارنجی این رنگها با قرار گرفتن کنار رنگهای اصلی و رنگ های مکمل ، جلوه زیبایی را به محیط میبخشد.
رنگبندی سردو یکنواخت شامل رنگ های : سبز زرد-سبز-سبزآبی-آبی-آبی بنفش-بنفش میباشد.رنگهای سرد فضارا از آنچه که هست سردتر نشان میدهد ، رنگ های سرد گاهی اوقات میتوانند موجب ناراحتی و عدم فعالیت بشوند.
رنگبندی گرم و یکنواخت شامل رنگهای : زرد – زرد نارنجی- نارنجی-قرمز نارنجی-قرمز-قرمز بنفش میباشد.رنگ های گرم نماد خورشید هستند و حس حرارت و تحرک را دارند.همچنین این رنگها صمیمیت را بین افراد خانه بیشتر میکند ،در بین این رنگها قرمز و نارنجی تاثیر بسزایی در اشتها افراد دارد و میتوان در فضاهای مورد نظر از آن استفاده کرد.رنگاه علاوه بر این که بر روح افراد تاثیر میگذارند میتوانند مقدار دمایی که در اتاق هست هم تغییر دهندو استفاده از رنگهای گرم دلپذیر تر است.
استفاده از رنگ های درست در فضاهای مخصوص به خود موجب آسایش و آرامش شما و اطرافیانتان میگردد.تیم مهندسی سهیل بناسازان این امکان را فراهم کرده که با دانش به روز ،طبق علایق و سلایق شما بهترین فضاها را برای شما به ارمغان بیارود.
بسیار عالی و کاربردی