طراحی محوطه علمی است طبیعت گرا، مخاطب محور و عملکرد گرا که با سازماندهی زمین و ساختمان ها برای استفاده و بهره مندی انسان سروکار دارد. در ادامه به فضای بیرونی، چه از دیدگاه محیط زیست و طبیعت، چه از دیدگاه رابطه آن با زندگی انسان و چه از دیدگاه هنر و زیبایی شناسی می پردازد. از خصوصیات شاخص محوطه سازی و فضای سبز می توان به ایجاد فضایی دلنشین، روحیه بخش و جذاب برای کاربران میباشد. در بیشتر تعریفها از معماری منظر بیش از همه؛ بر تقویت ارتباط میان انسان و طبیعت و محیط تأکید شدهاست.
یکی از مرحله های اصلی طراحی لنداسکیپ بازی با آب و گیاهان می باشد، به طوری که به بهترین شکل ممکن در نظر ظاهر شود. شما می توانید با ایجاد مسیرهای دلنشین میان حیاط و باغ، کاربران را مجاب کنید که از قسمت های شاخص و جذاب پروژه دیدن نمایند. و همچنین برای ایجاد لنداسکیپ در مناطق مختلف باید به نوع آب و هوا و پوشش گیاهی و آبهای زیرزمینی آن و … توجه نمود .
طراحی لند اسکیپ اغلب به دو بخش ” سافت اسکیپ ” یا “Soft landscape” یا ” هارد اسکیپ ” یا “Hard landscape” تقسیم می شود.
Softscape
لند اسکیپ نرم شامل انواع پوشش های گیاهی، از گل ها و درختان گرفته تا بوته ها و پوشش های زمینی است.
Hardscape
می توان به عناصر بی جانی که برای زیباسازی فضاهای شهری و ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند نیز به عنوان هارد لنداسکیپ اشاره کرد. این عناصر معمولا سخت اند و نمی توان آنها را تغییر داد. برای مثال می توان به سنگ فرش ها، دیوارها، نرده ها، پل ها، آلاچیق ها و … اشاره کرد.
طراحی لند اسکیپ شامل چیدمان طیف وسیعی از عناصر است، مثل:
استفاده از پوشش گیاهی، متناسب با منطقه جغرافیایی که قصد اجرای طرح را داریم.همچنین استفاده از درختچه و بوته وچمن و درختان جزو این دسته محسوب میشوند..
مسیر های دسترسی
مسیر دسترسی در طراحی لنداسکیپ باید به صورتی باشد که ورود خروج مشخص باشد. مسائل فنی مانند انتخاب مناسب مواد و یا لایه های ساخت و ساز،نقش اصلی را در ساخت مسیر های دسترسی ایفا می کنند.
اگر میخواهید فضا و محوطه بیرونی مکان مورد نظر را جذابتر و شیکتر کنید، بهره گیری از مبلمان و سایر سازهها یکی از بهترین گزینههایی به شمار میآید که پیشروی شما قرار دارد. مطمئنا در ویلاهای مختلف آلاچیقهایی را دیدهاید که زیبایی خاصی به محوطه بخشیدهاند. در این میان میتوان به سازههای دیگری همچون نیمکت، فلاورباکس، آبنما و… نیز اشاره کرد که منجر به تغییرات اساسی در فضا میشود.
در طراحی نورپردازی ، طراح باید با دقت و به درستی با استفاده از محل قرار گیری منابع نوری، شدت نور و استفاده از رنگ های مختلف نور نسبت به جداسازی، در عین حفظ تناسب و یکپارچگی بخش های مختلف لنداسکیپ شامل محل های کاشت پوشش گیاهی ، محل های نشیمن ( میز و نیمکت ، آلاچیق ، سایبان و… ) ، مسیرهای عبور و راه های رفت آمد تعریف شده، ورودی و خروجی محوطه و… اقدام نماید.برای اجرای نورپردازی در لنداسکیپ باید به این موضوع توجه داشت که تجهیزات مورد استفاده در محوطه با تجهیزات داخلی متفاوت بوده و مهمترین آن لزوم مقاومت در مقابل شرایط آب و هوایی و به خصوص بارش و رطوبت است تا علاوه بر حفظ کیفیت احتمال اتصال یا برق گرفتگی نداشته باشد، همچنین در محوطه نسبت به فضای داخلی نیاز به شذت نور بیشتر و یا تعداد لامپ و منابع نوری بیشتری خواهیم داشت.
متخصصان بر این عقیده اند؛ اگر میخواهید محوطهای باکیفیت داشته باشید؛ باید در بخش کف سازی فوق العاده موثر عمل کنید. در واقع کف تاثیر مستقیمی بر زیبایی، فضا و دسترسی به بخش های مختلف دارد. از همینرو بهره گیری از مواد و مصالح مناسب از اهمیت بالایی برخوردار میباشد.
مزایای محوطه های سبز
مفاهیم اصلی در طراحی لنداسکیپ
اصول طراحی لنداسکیپ برای فضای سبز
حذف ویژگی های غیر ضروری به جلوگیری از آشفتگی و بی نظمی محوطه کمک می کند.سادگی مخالف با تنوع و شلوغ بودن خیلی زیاد است. تنوع در بافت، رنگ و فرم و این بستگی به فضا دارد .هرچه فضا کوچکتر سادگی باید بیشتر باشد و برعکس ، سادگی در طراحی محوطه می تواند به افرادی که از آن محیط عبور می کنند حس آرامش را القا کند.
انتخاب، شکل و انداره باید به منظور ایجاد علاقه بصری متنوع باشد. با این حال، صرفا برای ایجاد ترکیبات متنوع باشد سادگی را فراموش نکنید.
با استفاده از بافت، فرم ورنگ میتوان بخش یا بخش های مورد نظر را مورد تاکید قرار داد و توجهات را به آن جلب کرد.اما دقت کنید که زیاده روی نشود، چون تاکید زیاد احساس آشفتگی ایجاد خواهد کرد.
توالی (Sequence) به نحوه استفاده از انتقال در عناصر، اندازه، شکل و بافت گیاه اتلاق میشود. تغییرات تدریجی یک عنصر در یک زمان، توالی روان و جذابی را ارائه میدهد. تغییرات ناگهانی از یک گیاه بلند به یک گیاه کوتاه یا یک گیاه با بافت ظریف به یک گیاه خشن، توالی خوبی ارائه نمیدهد.
اندازه یا مقیاس یک لنداسکیپ و کاراکترهای موجود در آن باید به نحوی باشد که همگی در یک تعادل باشند.
تنوع باعث افزایش جذابیت می شود، اما تلفیق زیادی از انواع گونه ها، رنگ ها، بافت ها یا ترکیبات مختلف در یک فضای نسبتا کوچک، منجر به سردرگمی می شود. تکرار الگوها و توالی های آشنا در یک منظره به ظاهر، نظم بخشیده و به ایجاد وحدت کمک می کند. درحالیکه، استفاده بیش از حد از یک عنصر، یکنواختی به همراه می آورد؛ پس راهکار کلیدی رعایت تعادل می باشد.
تیم مهندسی سهیل بناسازان بارعایت اصول و دقت بر موارد بالا آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.