سرعت گرم شدن و رسیدن به دمای بحرانی در اسکلت فلزی در زمان حریق بسیار بالاست. برای اینکه زمانی برای فرار ساکنین و اطفاء حریق داشته باشیم ، تا صدمات جانی و مالی را به حداقل برسانیم ، اجرای پوشش ضد حریق که مانند یک عایق حرراتی عمل می کند دارای اهمیت بسیار بالایی می باشد. مقاوم سازی اسکلت فلزی در برابر حریق با پوشش ضد حریق بر اساس ضوابط مبحث سوم مقررات ملی ساختمان برای ساختمانهای فلزی با کاربری های مختلف باید انجام گیرد.
پوشش ضد حریق با ایجاد تاخیر در زمان رسیدن سازه به دمای بحرانی باغث بهبود عملکرد سازه می شود. زمان مقاومت در برابر حریق با تعیین ساختار ساختمان که خود تابع نوع تصرف ساختمان، زیر بنا، تعداد طبقات و ارتفاع ساختمان است، تعیین می شود. درجه مقاومت سازه بر حسب زمان و از یک ساعت الی سه ساعت مقاومت در برابر حریق مشخص شده است.
همانطور که در بالا اشاره شد ، استفاده از پوشش های ضد حریق بستگی به نوع ساختار ساختمان دارد که این ساختار تعیین می کند که آیا ساختمان نیاز به مقاوم سازی در برابر حریق دارد یا ندارد، اگر دارد زمان مقاومت چند ساعت باید باشد.
ولی بطور کلی اجرای پوشش ضد حریق در ساختمان های با نوع کاربری که تجمع در آن بیشتر باشد بعلت اینکه ساختارشان حالت سخت گیرانه تری خواهد بود، ضروری تر است.
مانند :
لازم به توضیح است نیاز یک ساختمان به پوشش ضد حریق و میزان ساعت تاخیر آن به تفضیل در مبحث سوم مقررات ملی ایران بیان شده است.
این پوشش از مواد معدنی مانند ورمیکولیت و یا پرلیت تشکیل شده که عامل چسباننده آنها به هم گچ می باشد.
کاربرد این دسته مواد در محیطهای داخلی (in door) می باشد. یعنی از این پوشش های ضد حریق نمی بایست در قسمت هایی از سازه ساختمان که در حین ساخت یا بهره برداری در معرض رطوبت هستند (مانند تیرها یا ستون های واقع شده در نمای ساختمان یا پاسیو) استفاده نمود.
این پوشش از مواد معدنی مانند ورمیکولیت و یا پرلیت تشکیل شده که عامل چسباننده آنها به هم سیمان می باشد.
کاربرد این دسته مواد در محیط های داخلی و خارجی (out door & in door) می باشد. در واقع یکی از مزایای این نوع پوششهای ضدحریق همین قابلیت استفاده در همه شرایط می باشد.
این پوشش ها رنگ هایی با قابلیت افزایش حجم هستند که در هنگام حریق منبسط گردیده و زغال ایجاد شده ، از سازه در برابر حریق محافظت می نماید. از این نوع پوشش ضدحریق در سازه های ساختمان های خاص مانند دیتا سنتر و یا سازه هایی که طبق طراحی معماری ، در زمان بهره برداری عضوهای سازه ای اکسپوز (نمایان) دارند ، استفاده می شود.
برای اینکه بهترین تصمیم از نظر فنی و اقتصادی را در خصوص فایرپروفینگ (پوشش ضد حریق) سازه فلزی پروژه خود بگیرید با کارشناسان شرکت سهیل بناسازان تماس بگیرید. برای مشاوره در این خصوص باید مشخصات پروژه خود را (از قبیل نوع تصرف ، متراژ زیر بنا ، ارتفاع و تعداد طبقات ساختمان و نقشه های سازه) در اختیار کارشناسان آتشپاد شرکت قرار دهید تا بتوانند مناسب ترین پیشنهاد را به شما ارائه نمایند.
خیلی کاربردی و مفید بود، خسته نباشید.
تشکر از حسن توجه شما
ممنون که کار بازسازی رو به موقع تحویل دادین 🙏🏼